Fraud Blocker

Vodoinstalater Beograd hitne intervencije

Vodoinstalater Beograd hitne intervencije

Hitne intervencije

+381 62 206 520

Odgušenje kanalizacije

Vodoinstalaterske usluge - odgušenje kanalizacije

The plumber in overalls fixes the toilet

Odgušenje kanalizacije

Kanalizacija je jedan od najvažnijih elemenata svakog doma ili poslovnog prostora, jer bez nje ne bi bilo moguće ugodno živeti ili raditi. Međutim, s vremenom, kanalizacija može postati začepljena, uzrokujući probleme poput začepljenja odvoda, lošeg mirisa, pa čak i poplave u nekim slučajevima. U takvim situacijama, potrebno je kontaktirati vodoinstalatera koji će odgušiti kanalizaciju i rešiti sve probleme.

Kada je potrebno odgušenje kanalizacije?

Začepljeni odvodi

Jedan od najčešćih znakova začepljenja kanalizacije su začepljeni odvodi u kuhinji, kupatilu ili WC-u. Ako primetite da voda ne teče dobro kroz odvod, to može ukazivati na začepljenje kanalizacije.

Loš miris

Ako primetite loš miris koji dolazi iz kanalizacije, to može biti znak začepljenja ili neispravnog rada kanalizacijskog sistema.

Podizanje vode

Ako primetite da se voda u kupatilu ili WC-u podiže kada pustite vodu u drugom delu kuće, to ukazuje na blokadu u kanalizacijskom sistemu.

Problemi s WC-om

Ako primetite da WC ne ispire dobro ili se voda nakuplja, to ukazuje na blokadu u kanalizacijskom sistemu.

Kako rade naši vodoinstalateri ?

Inspekcija kanalizacije

Pre nego što počne s odgušenjem kanalizacije, vodoinstalater će izvršiti inspekciju kanalizacije kako bi otkrio uzrok problema. Ovo se obično radi pomoću kamere koja se spušta u kanalizacijski sistem.

Odgušenje kanalizacije

Nakon što se utvrdi uzrok problema, vodoinstalater će odgušiti kanalizaciju pomoću specijalnih alata i tehnika. Ovo uključuje korištenje jakih vodenih mlaznica, hemijskih sredstava i drugih alata koji se koriste za uklanjanje blokada.

Popravak kanalizacije

U nekim slučajevima, problem s kanalizacijskim sistemom može biti uzrokovan oštećenim ili slomljenim cevima. U takvim situacijama, vodoinstalater će morati obaviti popravak kako bi rešio problem.

Zašto angažovati naše vodoinstalatera za odgušenje kanalizacije ?

Profesionalno iskustvo

Vodoinstalateri imaju potrebno znanje i iskustvo za obavljanje ovog posla. Oni su obučeni za rukovanje alatima i tehnologijama za odgušenje kanalizacije i mogu brzo i učinkovito riješiti problem.

Sigurnost

Odgušenje kanalizacije može biti opasno ako se ne obavi ispravno. Vodoinstalateri su obučeni za sigurno rukovanje alatima i hemikalijama koje se koriste za ovaj posao, što osigurava sigurnost za vas i vašu porodicu.

Brzo rešenje

Kada se suočite s problemom začepljenja kanalizacije, vrijeme je važno. Vodoinstalateri su obično dostupni 24 sata dnevno, 7 dana nedeljno, tako da se problem može rešiti brzo i učinkovito.

Preventivno održavanje

Vodoinstalateri takođe mogu pomoći u sprečavanju budućih problema s kanalizacijom. Oni mogu obaviti preventivno održavanje kanalizacijskog sistema kako bi se sprečilo začepljenje i druge probleme.

Troškovi odgušenja kanalizacije

Cena odgušenja kanalizacije zavisi od mnogo toga, poput vrste problema, težini problema i vremenu potrebnom za rešavanje problema. Međutim, u većini slučajeva, vodoinstalateri će vam dati cenu prije nego što počnu s radom.

Važno je napomenuti da je bolje platiti vodoinstalatera da odguši kanalizaciju nego da pokušate sami rešiti problem.

Neispravno rukovanje alatima ili hemikalijama može uzrokovati još veće probleme, a može biti i opasno.

Iron sewer pipes on stone wall background
Open hidden revision sanitary hatch on the wall of tile under the bathroom.

Najčešća pitanja

 1. Koliko često bi trebali čistiti kanalizaciju?
  Preporučuje se da se kanalizacija čisti barem jednom godišnje kako bi se spriečilo začepljenje.
 1. Mogu li samostalno odgušiti kanalizaciju?
  Moguće je da samostalno pokušate odgušiti kanalizaciju, ali to može biti opasno ako se ne obavi ispravno. Preporučuje se da se obratite vodoinstalateru kako biste osigurali sigurno i učinkovito rešenje problema.
 1. Što mogu učiniti kako bi sprečio probleme s kanalizacijom?
  Redovno održavanje kanalizacijskog sistema, izbegavanje bacanja otpada u odvode te izbegavanje upotrebe hemikalija koje mogu oštetiti cevi mogu pomoći u sprečavanju problema s kanalizacijom.
 1. Koliko dugo obično traje postupak odgušenja kanalizacije?
  U većini slučajeva, vodoinstalateri mogu rešiti problem u roku od sat-dva.
 1. Mogu li se hemikalije koristiti za odgušenje kanalizacije?
  Hemikalije se mogu koristiti za odgušenje kanalizacije, ali preporučuje se da se obratite vodoinstalateru pre nego što ih upotrebite. Neki proizvodi mogu oštetiti cevi ili biti opasni ako se ne koriste ispravno.