Fraud Blocker

Vodoinstalater Beograd hitne intervencije

Vodoinstalater Beograd hitne intervencije

Hitne intervencije

+381 62 206 520

Servis bojlera

Vodoinstalaterske usluge - servis bojlera

Popravka i servis bojlera Beograd

Servis bojlera

Bojleri su jedan od najvažnijih vodovodnih uređaja u vašem domu ili poslovnom prostoru. Redovno održavanje i servisiranje bojlera može pomoći u sprečavanju kvarova i produžiti životni vek uređaja. Preporučuje se da se bojler servisira jednom godišnje, ili više ako se koristi intenzivno.

Servisiranje bojlera uključuje proveru svih delova uređaja kako bi se osiguralo da radi efikasno i bezbedno. To uključuje proveru termostata, prekidača za napajanje, ventilatora, sigurnosnog ventila, kao i pregled stanja grejača.

Najčešći kvarovi bojlera su pucanje grejača, curenje vode, pregoreli termostat ili prekidač, kao i kvar na električnom kolu. Redovno servisiranje bojlera može pomoći u sprečavanju ovih problema i uštedeti novac u dugoročnom smislu.

Zamena grejača na bojleru

Kada grejač u bojleru prestane da radi, to može biti znak da je vreme za zamenu. Grejači se obično zamenjuju kada se uoči smanjenje snage grejanja ili kada bojler ne zagreva vodu dovoljno brzo.

Zamena grejača obično uključuje isključivanje bojlera sa napajanja, pražnjenje vode iz bojlera i uklanjanje starog grejača. Zatim se novi grejač instalira i voda se ponovo napuni u bojler.

Kada izaberete novi grejač, važno je izabrati odgovarajuću veličinu i snagu. Grejači dolaze u različitim veličinama i snazi, pa je važno da se izaberu oni koji odgovaraju vašem bojleru.

Zamena celog bojlera

Kada je vaš bojler star ili često pokazuje znakove kvarova, može biti vreme za zamenu. Novi bojleri su obično energetski efikasniji od starih modela, što može smanjiti troškove energije na dugoročnom planu.

Kada se zamena bojlera planira, važno je izabrati pravi model koji odgovara vašim potrebama. Bojleri dolaze u različitim veličinama i oblicima, pa je važno da se izaberu oni koji odgovaraju vašem domu ili poslovnom prostoru.

Zamena bojlera obično uključuje isključivanje starog bojlera sa napajanja, uklanjanje starog bojlera, instalaciju novog bojlera i ponovno povezivanje električne i vodovodne veze. Ovo je složen posao i najbolje je da ga obavi stručni vodoinstalater.

 1. Koje su najčešće vrste bojlera i grejača?
  Najčešće vrste bojlera su električni, gasni i solarni. Najčešći tipovi grejača su bakarni, pljosnati i spiralni.
 2. Kako prepoznati kada je vreme za zamenu bojlera?
  Vreme za zamenu bojlera dolazi kada se uočava smanjenje snage grejanja ili kada bojler ne zagreva vodu dovoljno brzo.
 3. Da li je redovno održavanje bojlera neophodno?
  Da, redovno održavanje bojlera je neophodno kako bi se sprečili kvarovi i produžio životni vek uređaja.
 4. Koliko košta zamena grejača za bojler ?
  Cena zamene grejača zavisi od veličine i snage grejača i može varirati.
 
Zamena grejaca na bojleru. Zamena neispravnog bojlera Beograd